Θόρυβος στα φρένα; Μην το αγνοείτε!

Δημοσιευθηκε απο editor 25/09/2018 0 Σχολια Συμβουλές και tips,Ανταλλακτικά & Αναλώσιμα AUTO-MOTO,

Το ξέρατε ότι περίπου το 7% των τροχαίων ατυχημάτων προκαλούνται από κάποιου είδους βλάβη του οχήματος; Γι’ αυτό  όποτε ακούτε παράξενους θορύβους που προέρχονται από το αυτοκίνητό σας, μην τους αγνοείτε! Έχει έρθει η ώρα να κάνετε μια επίσκεψη στο συνεργείο της γειτονιάς σας!

 

Ένας από τους πιο ανησυχητικούς ήχους που ενδεχομένως ακούγεται κατά την οδήγηση είναι, αναμφίβολα, εκείνος των φρένων. Από ένα απαλό θρόισμα έως το ανατριχιαστικό τρίξιμο της σκουριασμένης κούνιας, ο θόρυβος των φρένων έχει πολύ μεγάλο εύρος. Όσο πιο δυνατός είναι ο ήχος δε, τόσο μεγαλύτερο είναι και το πρόβλημα.

 

Εάν έχετε υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου σας, σίγουρα οι ακόλουθες πληροφορίες που το Battery Club έχει συγκεντρώσει για εσάς σχετικά με τον ήχο των φρένων θα σας φανούν πολύ χρήσιμες:

 

Είτε ακούτε ένα σφύριγμα, είτε ακούτε ένα στρίγκλισμα ή έναν μεταλλικό ήχο, οι πιθανότερες αιτίες που το αυτοκίνητο σας «διαμαρτύρεται» κάθε φορά που φρενάρετε έχουν ως εξής:  

 

Μεταλλικός ήχος ξυσίματος

 

Αν ο ήχος που ακούγεται σας θυμίζει περισσότερο ξύσιμο παρά σφύριγμα, τότε υπάρχουν δύο πολύ πιθανά σενάρια. Το πιο συνηθισμένο και απλό είναι ότι κάποιο πετραδάκι ή άλλο ξένο σώμα από την επιφάνεια του δρόμου έχει κολλήσει μεταξύ της δισκόπλακας και του τακακίου, με αποτέλεσμα να παράγεται αυτός ο ήχος.

 

Το δεύτερο φανερώνει ότι έχουν φθαρεί τα τακάκια, τα οποία πιθανότατα χρειάζονται αλλαγή, γι’ αυτό θα πρέπει να ελεγχθούν από ένα συνεργείο αυτοκινήτων.

 

Σφύριγμα

 

Είναι ενοχλητικό και ακούγεται κάθε φορά που το πόδι σας αγγίζει το φρένο; Τα επικρατέστερα σενάρια είναι, όπως και παραπάνω, δύο: υπάρχουν δύο είδη σφυρίγματος, το πρώτο είναι εκείνο του «στρωσίματος», ενώ το δεύτερο της αλλαγής.

 

Αν το αυτοκίνητο ή τα τακάκια είναι καινούργια, τότε το σφύριγμα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, μέχρι να «στρώσουν» τα τακάκια. Αν δεν ισχύει αυτό θα πρέπει να ελέγξετε τα τακάκια σας, τα οποία πιθανότατα χρειάζονται αλλαγή.

 

Στρίγκλισμα

 

Εάν ο ήχος που ακούγεται κάθε φορά που πατάτε το φρένο είναι ανατριχιαστικός, σαν στρίγκλισμα, αυτό σημαίνει ότι δύο επιφάνειες που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή υπό κανονικές συνθήκες, τρίβονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να παράγουν αυτόν τον εκκωφαντικό ήχο. Με απλά λόγια, τα τακάκια του αυτοκινήτου έχουν φθαρεί υπερβολικά πολύ και πρέπει να αντικατασταθούν!

 

Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο έχει τον τρόπο του να μας προειδοποιεί όταν κάτι πηγαίνει λάθος. Και επειδή ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψη, μην αγνοείτε όποιον ενοχλητικό ήχο, γιατί μπορεί μελλοντικά να σας οδηγήσει σε μεγάλη δαπάνη και κυρίως σε υψηλή επικινδυνότητα!

 

Έχοντας κατά νου τις άνω συμβουλές μας, επισκεφθείτε το Battery Club, όπου θα βρείτε επιλεγμένα αναλώσιμα αυτοκινήτου - moto σε απίστευτες τιμές: σετ τακάκια για κάθε μάρκα και μοντέλο της αγοράς, από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές και σε ασύγκριτες τιμές, λιπαντικά, πρόσθετα καυσίμου και λαδιού, αντιψυκτικά κ.α. για κάθε ανάγκη και εφαρμογή για να προστατεύσετε και να συντηρήσετε το όχημά σας.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Σχολιαστε