Τα 3 βασικά σημάδια ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου σας χρειάζεται αλλαγή

Δημοσιευθηκε απο editor 15/09/2022 0 Σχολια Μπαταρίες,

Όπως έχουμε ήδη πει σε προηγούμενο άρθρο μας, η αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου θα πρέπει να γίνει κάθε 3 με 4 χρόνια, αλλά πολλές φορές είτε ελπίζουμε ότι θα αντέξει λίγο περισσότερο στην προσπάθεια μας να αποφύγουμε περιττά έξοδα, είτε απλώς το ξεχνάμε. Και τότε η ίδια η μπαταρία του αυτοκινήτου θα μας δείξει ότι πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί! Υπάρχουν ποικίλα σημάδια που θα σας βοηθούσαν να καταλάβετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου. Μην τα παραμελήσετε!

 

Και για να μην μείνετε ποτέ από μπαταρία, δείτε κάτωθι τα 3 κυριότερα σημάδια ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου σας χρειάζεται αλλαγή και λάβετε τα μέτρα σας!

 

(1) Άκουσμα περίεργου θορύβου όταν γυρνάτε το κλειδί σε συνδυασμό με το ότι η μηχανή δεν παίρνει μπρος

 

Αυτή είναι η κλασσικότερη εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε προβλήματα με το αυτοκίνητο. Όσες φορές και αν προσπαθήσετε να γυρίσετε το κλειδί, το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο. Η μηχανή δεν πρόκειται να πάρει μπρος. Κατά 99,9 % το πρόβλημα οφείλεται στην μπαταρία του αυτοκινήτου, οπότε θα χρειαστεί να την ελέγξετε με κάποιον ειδικό που θα σας συμβουλέψει ως προς την ενδεχόμενη αλλαγή της μπαταρίας.

 

(2) Τα φώτα του αυτοκινήτου σας δεν αποδίδουν

 

Για να προσέξετε αυτό το σημάδι, πρέπει να είσαστε αρκετά παρατηρητικοί. Ίσως να χρειαστεί να περάσουν μερικές μέρες μέχρι να βεβαιωθείτε. Νιώθετε τελευταία ότι τα φώτα του αυτοκινήτου σας δεν είναι τόσο δυνατά, όσο ήταν; Όχι, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχετε πλύνει το αυτοκίνητο και θάμπωσαν τα φώτα. Απλώς δεν παίρνουν αρκετή ενέργεια ώστε να φωτίσουν, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μη βλέπετε καλά τη νύχτα. Σε κάθε περίπτωση επισκεφτείτε μας για να ελέγξουμε την κατάσταση της μπαταρίας σας και τη ζωή που τις απομένει.

 

(3) Το αυτοκίνητο δεν δείχνει σημάδια ζωής

 

Αν η μίζα δεν βγάζει κανένα ήχο, όταν γυρνάτε το κλειδί, δεν λειτουργεί κανένα από τα αξεσουάρ του αυτοκινήτου αλλά ούτε και τα φώτα, η διάγνωση είναι αρκετά εύκολη. Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκρή. Σε αυτή τη περίπτωση το πρόβλημα ενδέχεται να μην οφείλεται μόνο στη μπαταρία αλλά να υπάρχει και κάποια άλλη βλάβη. Η αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου είναι σίγουρα το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι να επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να ελέγξει τη μηχανή του αυτοκινήτου σας.

 

Και αν όντως ήρθε η ώρα να αλλάξετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας,  μην ψάχνετε όπου και όπου, ελάτε στο Battery Club: θα βρείτε μπαταρίες κάθε τύπου, ενώ το έμπειρο προσωπικό μας είναι πάντα στην διάθεση του καταναλωτή, με αξιόπιστες λύσεις για κάθε σας ανάγκη!

 

Πηγή: https://blog.douleutaras.gr

Σχολιαστε