Συχνότητα αλλαγής λιπαντικού

Δημοσιευθηκε απο editor 02/06/2023 0 Σχολια Λιπαντικά κινητήρων,

Εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες: τον τύπο του λιπαντικού και τις συνθήκες οδήγησης.

 

Συνιστάται η αλλαγή του λιπαντικού να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Ωστόσο, όταν το αυτοκίνητο κινείται συνεχώς στην πόλη και συνέχεια σε χαμηλές ταχύτητες, τότε καλό είναι η αλλαγή του λιπαντικού να γίνεται κάθε 6 μήνες (πάντα με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή).

 

Επίσης καλό είναι να ελέγχεται η στάθμη του λιπαντικού κάθε 1.000 χιλιόμετρα και αν η κατανάλωση λαδιού είναι κάτι περισσότερο από 1 λίτρο, τότε πιθανώς να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία ή διαρροή.

 

Σε κάποια μοντέλα δικαιολογείται από τον κατασκευαστή μια ορισμένη κατανάλωση λαδιού. Γι' αυτό ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης.

 

Στην περίπτωση που ο κινητήρας καίει λάδια τότε τα καυσαέρια που εκπέμπει έχουν άσπρο καπνό και αποπνικτική οσμή. Σε ενδεχόμενο διαρροής ελέγξτε την τάπα του κάρτερ, τις φλάντζες, το μπλοκ του κινητήρα και του στροφάλου και στο ενδεχόμενο που έχουν «τρέξει» λάδια επισκεφθείτε άμεσα συνεργείο.

 

Θυμηθείτε ότι ποτέ δεν «ανακατεύουμε» διαφορετικά λιπαντικά! Ο συνδυασμός δύο διαφορετικών λαδιών δε συνίσταται. «Ανακατεύοντας» δύο διαφορετικά λιπαντικά, αναμειγνύονται στην ουσία διαφορετικές φόρμουλες, διαφορετικά πρόσθετα. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της απόδοσης του λιπαντικού και η μεταβολή του ιξώδους με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η λειτουργία του κινητήρα.

 

Στο Battery Club θα βρείτε επιλεγμένα λιπαντικά κινητήρων αυτοκινήτων σε απίστευτες τιμές!
Λιπαντικά για κάθε ανάγκη και εφαρμογή για να προστατεύσετε και να συντηρήσετε τον κινητήρα του οχήματός σας.

 

Πηγή: autogreeknews.gr

Σχολιαστε