Πως να μη μείνετε ποτέ χωρίς μπαταρία! Χρήσιμες συμβουλές

Δημοσιευθηκε απο editor 19/11/2019 0 Σχολια Μπαταρίες,

Φροντίδα, φόρτιση και συντήρηση μπαταριών οχημάτων με λίγα λόγια: 

 

Η κίνηση και η φόρτιση

 

Η διάρκεια που θα λειτουργεί σωστά μια μπαταρία εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης της. Όσο λιγότερο κινείται το όχημα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη φόρτισης.

 

Η συντήρηση

 

Αν η μπαταρία δεν συντηρείται σωστά, ο μέγιστος χρόνος που θα κρατήσει είναι 2 - 3 χρόνια ανεξαρτήτως μάρκας και χωρητικότητας. Αν η μπαταρία βρίσκεται σε όχημα που κινείται τακτικά θα πρέπει να κρατήσει από 4 έως 6 χρόνια. Για να μπορέσει βέβαια να φθάσει η μπαταρία του αυτοκινήτου σας σε αυτή την ηλικία, είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση της. Η μπαταρία πρέπει να προστατεύεται από την πιθανότητα παγώματος και να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα η στάθμη των υγρών. Γι’ αυτό λοιπόν:

 

Προσοχή στα υγρά

 

Ο λόγος που οι μπαταρίες συνήθως παρουσιάζουν προβλήματα στα πρώτα κρύα του χειμώνα οφείλεται στο γεγονός ότι τα υγρά της και τα λάδια του κινητήρα είναι κρύα οπότε χρειάζεται να αποδώσει περισσότερα amper για να εκκινήσει το αυτοκίνητο.

 

Ο ρόλος του δυναμό

 

Επίσης πρέπει να γίνεται έλεγχος και στο δυναμό αφού, αν δεν λειτουργεί σωστά, δεν φορτίζει ικανοποιητικά την μπαταρία. Αν θέλουμε να αποσυνδέσουμε την μπαταρία, πρώτα αφαιρούμε τον αρνητικό πόλο και μετά τον θετικό. Και για να συνδέσουμε την μπαταρία, πρώτα συνδέουμε τον θετικό πόλο και μετά τον αρνητικό.

 

Η ημερομηνία κατασκευής

 

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι η ημερομηνία της κατασκευής της μπαταρίας. Όσο πιο καινούργια, τόσο καλύτερα. Προτιμήστε να αγοράζετε μπαταρίες από καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά μπαταρίες, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αρκετό παλιό στοκ.

 

Και για να μην ψάχνετε όπου κι όπου, για μπαταρίες αυτοκινήτου και όχι μόνο, επισκεφθείτε το κατάστημά μας: Battery Club, συνώνυμο της ποιότητας στις μπαταρίες οχημάτων παντός τύπου! 

 

Όλες οι μπαταρίες καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας λόγω εργοστασιακών λαθών η αστοχίας υλικών. Η μπαταρία θα αντικατασταθεί αν πάψει να λειτουργεί μέσα στον χρόνο της εγγύησης της.

 

Δείτε τα χαρακτηριστικά

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά μιας μπαταρίας είναι τα εξής.

 

1. Ο τύπος και το μέγεθος της μπαταρίας
2. Τα αμπερώρια με σύμβολο Ah (είναι η μονάδα μέτρησης χωρητικότητας της μπαταρίας)
3. Η ισχύς εκκίνησης με σύμβολο ΕΝ η CCA που μετριέται σε αμπέρ. 
4. H Recerve Capacity που μετριέται σε λεπτά της ώρας.
5. Ο τύπος των πόλων της μπαταρίας (μικροί η μεγάλοι) 
6. Η τοποθέτηση των πόλων (δεξιά η αριστερά)

 

Η σωστή αγορά

 

Θα πρέπει να αγοράζουμε τον τύπο μπαταρίας που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου αφού μια μπαταρία που μπορεί να αποδώσει περισσότερα Ah δεν θα φορτιστεί ποτέ σωστά από την γεννήτρια, το δυναμό δηλαδή του αυτοκινήτου.

 

Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία, προμηθευτείτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας από το Battery Club! Επισκεφθείτε μας και επιλέξτε μέσα από την μεγάλη γκάμα  μπαταριών οχημάτων που διαθέτουμε! Θα βρείτε πάντα οικονομικές, ποιοτικές και εξατομικευμένες λύσεις! 

 

Πηγή: activeman.gr

Σχολιαστε