Πώς να επιτύχετε το μέγιστο χρόνο ζωής της μπαταρίας του οχήματός σας;

Δημοσιευθηκε απο editor 12/02/2019 0 Σχολια Μπαταρίες,

Πολλά έχουν αλλάξει στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τον τελευταίο αιώνα, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό των οχημάτων είτε για την τεχνολογία. Στις μπαταρίες όμως, στις οποίες στηριζόμαστε  για την εκκίνηση των κινητήρων μας, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις (μπαταρίες μολύβδου οξέος).

Η αργή αυτή εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών οφείλεται εν μέρει στην αποτελεσματικότητα του αρχικού σχεδιασμού και εν μέρει στο γεγονός ότι οι εναλλακτικές λύσεις που έχουν προταθεί κατά τη διάρκεια των ετών είναι αντιοικονομικές.

Μια καλή μπαταρία αυτοκινήτου μολύβδου οξέος είναι σχεδιασμένη να «ζει» για αρκετά χρόνια στο όχημα σας, παρ’ όλα αυτά και προκειμένου να επιτύχετε το μέγιστο χρόνο ζωής της είναι σημαντικό να της παρέχετε τη μέγιστη δυνατή φροντίδα και να μην την παραμελείτε.

 

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας:

  1. Μην παραμελείτε το service του οχήματος σας - Αν ο κινητήρας και άλλα μέρη του αυτοκινήτου σας δεν λειτουργούν σωστά, μπορεί να επιβαρύνετε την μπαταρία. Για την αποφυγή αυτής της κατάστασης, επιλέξτε ένα αξιόπιστο συνεργείο και φροντίστε για τα service του αυτοκινήτου σας σε τακτική βάση.
  2. Μην αφήσετε το αυτοκίνητό σας  αχρησιμοποίητο για μεγάλο χρονικό διάστημα - Είναι σημαντικό να οδηγείτε το όχημά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μην  αποφορτιστεί η μπαταρία.  Κατά την ακινησία του οχήματος εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορες καταναλώσεις ρεύματος (πχ ρολόι) που σταδιακά αποφορτίζουν τη μπαταρία.  Στις μπαταρίες, ανεξαρτήτως μάρκας, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αποφορτίσεων και επαναφορτίσεων και όταν αυτός ο αριθμός επιτευχθεί, η μπαταρία θα γίνεται σταδιακά λιγότερο αποτελεσματική.  Με τη μείωση του αριθμού των κύκλων φόρτισης / αποφόρτισης της μπαταρίας σας, μπορείτε να επιτύχετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία. 
  3. Αποφύγετε τις ηλεκτρικές καταναλώσεις όταν ο κινητήρας  είναι σβηστός - Αφήνοντας αναμμένα τα φώτα ή το ραδιόφωνο ή τα alarm με σβηστό κινητήρα αδειάζετε τη μπαταρία χωρίς λόγο.  Φροντίστε να το αποφύγετε όποτε αυτό είναι δυνατόν.
  4. Καθαρίστε τους ακροδέκτες Τακτικά – Έχοντας τους καθαρούς εξασφαλίζετε ότι η μπαταρία σας είναι σε θέση να φορτιστεί αποτελεσματικά. Οι βρώμικοι ακροδέκτες μειώνουν την αγωγιμότητα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο το ηλεκτρικό ρεύμα να ταξιδέψει προς και από τη μπαταρία.
  5. Ελέγξτε τις συνδέσεις μετά από την οδήγηση πάνω από ανώμαλο έδαφος - Αν έχετε ένα όχημα off-road ή απλά τυχαίνει να πρέπει να οδηγείτε σε  ανώμαλους δρόμους αρκετά συχνά, θα πρέπει να ελέγξετε τις συνδέσεις της μπαταρίας σας συχνά για να βεβαιωθείτε ότι δεν χαλάρωσαν.

Οι παραπάνω συμβουλές στοχεύουν στο να μειωθεί ο αριθμός των κύκλων αποφόρτισης της μπαταρίας σας και αν τις ακολουθήσετε θα επιτύχετε μέγιστο χρόνο ζωής για τη μπαταρίας σας.

 

 

Σχολιαστε