Φορτιστές μπαταρίας CTEK: συχνές ερωτήσεις

Δημοσιευθηκε απο editor 23/10/2018 0 Σχολια Αξεσουάρ AUTO-MOTO,

Δεν είναι τυχαίο πως οι φορτιστές μπαταριών CTEK έχουν κερδίσει τον τίτλο των «Εξυπνότερων φορτιστών μπαταριών στον κόσμο» και για τον λόγο αυτό τους έχουν εμπιστευτεί μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους κατασκευαστές οχημάτων στον κόσμο.

 

Οι φορτιστές CTEK αναζωογονούν, φορτίζουν και συντηρούν όλους τους τύπους μπαταριών οχημάτων (Υγρού τύπου, Ασβεστίου, Gel, AGM και EFB), χρησιμοποιούν έξυπνη τεχνολογία ώστε να διασφαλίζουν ότι οι μπαταρίες φορτίζονται με τον πιο κατάλληλο τρόπο μεγιστοποιώντας τη διάρκεια ζωής τους.

 

Κατέχοντας κυρίαρχη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι φορτιστές μπαταριών CTEK είναι πολύ απλοί στην χρήση, πλήρως αυτόματοι, διαθέτουν προστασία από ανάποδη πολικότητα και είναι εξαιρετικοί για μακροχρόνια φόρτιση.

 

Δείτε στην συνέχεια τις απαντήσεις στις τρεις από τις πιο συνηθισμένες απορίες που μπορεί να έχει κανείς ως προς την χρήση των φορτιστών αυτών:

 

(1) Πότε να χρησιμοποιήσω την λειτουργία φόρτισης για επιδιόρθωση πλήρως αποφορτισμένης μπαταρίας - πρόγραμμα RECOND;

 

Η συσσώρευση οξέων μπορεί να αναπτυχθεί σε μπαταρίες που έχουν αποφορτιστεί πλήρως. Το οξύ της μπαταρίας και το νερό διαχωρίζονται σε στρώματα οξέος και νερού στο εσωτερικό της μπαταρίας. Η μπαταρία δεν διατηρεί την τάση σταθερή και θα χρειαστεί να φορτιστεί ξανά και ξανά.

 

Η λειτουργία επιδιόρθωσης του φορτιστή CTEK έχει σχεδιαστεί για την αποκατάσταση των μπαταριών στις οποίες έχει συσσωρευτεί το οξύ, έτσι ώστε να ανακτήσουν την αρχική τους χωρητικότητα και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το πρόγραμμα επιδιόρθωσης θα πρέπει να εκτελείται μία ή δύο φορές το χρόνο για τυποποιημένες μπαταρίες (όχι AGM / GEL).

 

(2) Μπορεί μια μπαταρία να υποστεί βλάβη κατά τη φόρτιση;

 

Η εσφαλμένη σύνδεση ενός φορτιστή CTEK δεν θα βλάψει την μπαταρία σας. Όλοι οι έξυπνοι φορτιστές CTEK έχουν ενσωματωμένη προστασία κατά του σπινθήρα και εντοπίζουν αν έχετε συνδέσει το αρνητικό καλώδιο στο τερματικό της μπαταρίας.

 

Οι μπαταρίες μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένες στο φορτιστή για μήνες μετά το τέλος του κύκλου φόρτισης και η πράσινη λυχνία ανάβει χωρίς να καταστρέψει τα ηλεκτρονικά του οχήματος ή να φορτίσει υπερβολικά τη μπαταρία.

 

(3) Δεν μπορώ να βρω την μπαταρία στο χώρο του κινητήρα. Μπορώ να φορτίσω την μπαταρία;

 

Πολλές σύγχρονες μπαταρίες αυτοκινήτων δεν βρίσκονται κάτω από το καπό. Ωστόσο, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προβλέπουν μια υποδοχή κάπου στο χώρο του κινητήρα, για να μπορείτε να συνδέσετε τη μπαταρία εάν χρειάζεται να φορτιστεί ή να συνδέσετε έναν εκκινητή αυτοκινήτου.

 

Σε πολλά αυτοκίνητα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μια πρίζα 12V για να φορτίσετε την μπαταρία. Ωστόσο, η υποδοχή πρέπει να είναι σε λειτουργία όταν η ανάφλεξη είναι σβηστή. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τα έξυπνα αξεσουάρ CTEK και να προσαρμόσετε μια γρήγορη υποδοχή στο αυτοκίνητο σε εύκολα προσβάσιμο μέρος.

 

Και επειδή κάθε οδηγός καλό είναι να έχει έναν φορτιστή για την μπαταρία του αυτοκινήτου του, κρατήστε ζωντανή την μπαταρία του αυτοκινήτου σας με τους πρωτοποριακούς έξυπνους φορτιστές CTEK που θα βρείτε στην καλύτερη τιμή της αγοράς μόνο στο Battery Club!  

Σχολιαστε