Σωστή συντήρηση της μπαταρίας το καλοκαίρι

Δημοσιευθηκε απο editor 04/06/2019 0 Σχολια Μπαταρίες,Συμβουλές και tips,

Όλοι μας γνωρίζουμε - το έχουμε πει άλλωστε σε προηγούμενα άρθρα μας - ότι χωρίς την σωστή χρήση και φροντίδα της μπαταρίας του οχήματός μας, αυτό μπορεί απλώς να «μείνει». 

 

Αυτό που όμως λιγότεροι γνωρίζουν είναι ότι η μπαταρία χρειάζεται συντήρηση όχι μόνο το χειμώνα, αλλά κυρίως τους δύσκολους μήνες του καυτού καλοκαιριού, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν το χειρότερο εχθρό της μπαταρίας αυτοκινήτου. 

 

Μην έχετε την λανθασμένη εντύπωση ότι η μπαταρία χρειάζεται φροντίδα μόνο τους κρύους μήνες. Το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο χώρο του κινητήρα, σε συνδυασμό με το καύσωνα, επιταχύνουν την διάβρωση και την φθορά της μπαταρίας.  Επίσης, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξάτμιση νερού από τον υγρό ηλεκτρολύτη, με αποτέλεσμα την μειωμένη χωρητικότητα, την εξασθενημένη δυνατότητα εκκίνησης και, εν τέλει, την μείωση διάρκειας ζωής της μπαταρίας μας. 

 

Για να αποφύγετε όποιο πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να απολαύσετε ανέμελα τις αποδράσεις σας, ελέγξτε από τώρα την στάθμη του ηλεκτρολύτη (σε περίπτωση μπαταρίας ανοικτού τύπου ή χαμηλής συντήρησης), την ικανότητα εκκίνησης με ένα ειδικό μηχάνημα διάγνωσης και το σύστημα φόρτισης. Πέραν αυτών, επιβάλλετε να ελέγξετε την κατάσταση φόρτισης/τάσης τακτικά. Αν η τάση βρίσκεται κάτω από 12.4 V, επαναφορτίστε τη μπαταρία.

 

Απ’ όλους εμάς στην Battery Club, θερμές ευχές για καλό καλοκαίρι και καλές αποδράσεις με προσοχή στους δρόμους!

Σχολιαστε