Το παρμπρίζ μας είναι το παράθυρο στον δρόμο

Δημοσιευθηκε απο editor 09/03/2020 0 Σχολια Ανταλλακτικά & Αναλώσιμα AUTO-MOTO,

Μια διαδικασία που μας «φέρνει πιο κοντά» με το αυτοκίνητό μας, είναι και το πλύσιμό του, όταν γίνεται από εμάς και όχι σε κάποιο πλυντήριο. Όμως είτε από εμάς είτε σε πλυντήριο, πολλές φορές, το παρμπρίζ του αυτοκινήτου περνάει σε δεύτερη μοίρα. 

 

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να συμβαίνει, μιας και το παρμπρίζ μας είναι το παράθυρο στον δρόμο. Όπως είναι κατανοητό, η καθαρή γυάλινη επιφάνειά του είναι, πάνω από όλα, ζήτημα ασφαλείας παρά αισθητικής, καθώς πρέπει να έχουμε άριστη ορατότητα κατά την οδήγηση.

 

[Δείτε επίσης την κατηγορία Εσωτερικό Αυτοκινήτου]

 

Μπορούμε να το διατηρήσουμε λοιπόν καθαρό με απλά βήματα όπως τα κάτωθι:

  • Χρησιμοποιούμε μείγμα 50-50 καθαριστικού με νερό. Προφανώς σκέτο νερό δεν καθαρίζει αποτελεσματικά την γυάλινη επιφάνεια, χωρίς να αναφέρουμε τις στάμπες που δημιουργεί όταν στεγνώνει. Από την άλλη, αν βάλουμε πολύ καθαριστικό, απομακρύνεται δύσκολα και αφήνει επίσης σημεία με θαμπάδες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε την αναλογία.
  • Πλένουμε σε σκιερό μέρος. Ίδια συνθήκη με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Αν το χτυπάει ο ήλιος, στεγνώνει πολύ σύντομα και πέρα από τις ανεπιθύμητες στάμπες, μας αναγκάζει να κάνουμε την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά.
  • Κυκλικές κινήσεις. Το «wax in-wax out» του Καράτε Κιντ δεν προήλθε από τύχη. H κυκλική κίνηση του σφουγγαριού καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια και καθαρίζει με ομοιογένεια. Οι οριζόντιες ή κάθετες κινήσεις προκαλούν γραμμές (χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν καθαρίζουμε τα γυαλιά μας), οι οποίες μετά προκαλούν ζητήματα με την διάθλαση που προκαλούν στο φως.
  • Στεγνό πανί. Όπως και με το γενικότερο πλύσιμο, έτσι και στο παρμπρίζ επιστρατεύουμε στεγνό πανί για το τελείωμα του πλυσίματος. Προτιμούμε ένα μικροϊνών, ώστε να μην μείνουν χνούδια μετά.
  • Δεν ξεχνάμε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων. Προφανώς η πιο εύκολη λύση, είναι το πλυστικό του αυτοκινήτου. Μια κίνηση με τον λεβιέ πίσω από το τιμόνι και το παρμπρίζ είναι πεντακάθαρο. Μόνο που η ανωτέρω πρόταση δεν ισχύει όταν τα μάκτρα είναι «φαγωμένα». Για την ακρίβεια, κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση δημιουργώντας ένα παρμπρίζ που κουράζει το μάτι.
  • Αποφεύγουμε τα μωρομάντηλα. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον για απομάκρυνση κουτσουλιών, όμως η θαμπάδα που αφήνουν συναγωνίζεται αυτή των ταλαιπωρημένων μάκτρων. Για σύντομο καθάρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μωρομάντηλο, αλλά θα πρέπει να το «ξεβγάλουμε» με νερό και κανονικό χαρτομάντηλο

 

[Δείτε επίσης και τα Είδη Garage - Ασφαλείας]

 

– Δεν ξεχνάμε το «από μέσα». Μπορεί η πλειονότητα της βρωμιάς να συγκεντρώνεται απ’ έξω, όμως και το εσωτερικό του παρμπρίζ θέλει την φροντίδα του. Σκόνη, έντομα, υγρασία, όλα μπορούν να δημιουργήσουν ζητήματα ορατότητας.

 

Στο batteryclub θα βρείτε καθαριστικό αυτοκινήτου παρμπρίζ όπως καθαριστικό αφρό παρμπρίζ όπως και συμπυκνωμένο καθαριστικό παρμπρίζ.

Σχολιαστε